World of Warcraft

Alun perin Warcraft oli vain kevytstrategiapelien sarja, mutta vuonna 2004 10-vuotias sarja julkaisi massiivisen monen pelaajan verkkoroolipelin (MMORPG). Tämä peli on World of Warcraft, ja se on saavuttanut kulttiaseman MMORPG-pelinä.

Pelistä veloitetaan kuukausimaksu, mutta ensimmäisen osan mukana pelaaja saa 30 päivää peliaikaa. Pelillä on huippuvuotenaan 2010 ollut 12 miljoonaa maksavaa tilaajaa, vuonna 2015 tilastoituja tilaajia oli statista.com:n mukaan 5,5 miljoonaa. WOW on maailman suosituin verkkoroolipeli. Näin ollen se toimii mielenkiintoisena tiedonlähteenä tieteellisessä tutkimuksessa esimerkiksi sosiologisesta näkökulmasta tai sukupuolentutkimuksen kentällä.

World of Warcraft eli WOW on fantasiamaailmaan sijoittuva peli, jossa tehdään NPC-hahmoilta saatuja tehtäviä, joista saa palkintoja. Lisäksi ne selventävät pelin juonta, joka on tarkoituksenmukaisesti hieman mysteerinen. Useat tehtävät ovat ketjutehtäviä, eli ne jatkavat edelliseen tehtävään liittyvää tarinaa. Tehtäviä voi suorittaa yksin tai halutessaan pelaajat voivat muodostaa ryhmän, joka toimii yhdessä. Peli etenee yksilötasolla niin, että hahmot saavat kykyjä ja taitoja kehittyessään korkeammille tasoille.

Peli aloitetaan valitsemalla hahmo. WOW:ssa on taustatarinoitettuja rotuja, jotka on jaettu kahteen puoleen. Pelaaja asettuu joko Liittouman (Alliance) tai Lauman (Horde) puolelle. Rotu vaikuttaa aloituspaikkaan ja taitoihin, mutta peli ei muutu sisällöllisesti kovinkaan paljon. Rodun valinnan jälkeen hahmolle valitaan hahmoluokka, nimi ja ulkonäkö.
WOW:n roduilla on historiantäytteiset taustatarinat ja kotikaupungit, ja uudelle pelaajalle avautuu kirjaimellisesti kokonainen maailma opittavakseen. Peliin on julkaistu kuusi lisäosaa.