Muita jännittäviä online-pelejä verkossa

Moni jumittaa omissa suosikkipeleissään niin, että useat muut jännittävät vaihtoehdot jäävät huomiotta. Internet on täynnä erilaisia virtuaalisia maalimoja, joissa voi kehittää omia pelitaitojaan. Esitellään nyt yksi jännittävä online-peli, joka sopii yhtälailla hidastempoista peliä kaipaavalle kuin poliittisia ongelmia ratkovalle pelaajalle.

shutterstock_200516597Renessanssikuningaskunnat on kansainvälinen ja ilmainen MMORPG eli Massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli. Se ei vaadi latauksia, vaan on pelattavissa täysin nettiselaimilla. ”Renessanssikuningaskunnat” yhdistää pelityyppejä ainutlaatuisella tavalla: se on sekä roolipeli, strategiapeli että hallintopeli.

Pelaaja aloittaa kiertolaisena 1400-luvun lopun Euroopassa valitsemallaan alueella. Pelin jännittävyys syntyy vuorovaikutustaidoista: jotta pelaaja voi saada vaikutusvaltaa, on tämän oltava hyvä, vakuuttava neuvottelija ja argumentointitaitoinen. Pelissä ei ole lainkaan NPC-henkilöitä, ja niinpä kaikki kohdatut hahmot ovat kanssapelaajia, niin leipurista, kylän pormestarista tai alueen kuningattaresta tuomariin, mylläriin, rosvoihin, keinottelijoihin ja merirosvoihin. Vuonna 2004 lanseeratun pelin maailma ulottuu koko Euroopan alueelle ja se toimii 25 eri kielellä, myös suomeksi. Suomi on ollut pelissä mukana vuodesta 2009, ja sen ensimmäinen mukana ollut kaupunki oli Rauma.

Mikäli pelaaja päättää matkata Euroopan halki, matkaa varten on hyödyllistä tarkastaa läpikulkualueiden poliittinen tilanne. Verisiä taisteluita ei tässä pelissä nähdä, mutta sotia eri kansojen välille kyllä syttyy. Sotiin ja muihin poliittisiin tapahtumiin vaikuttavat Läänien asukkaat itse.

Jokaisessa läänissä on maksimissaan kuusi kaupunkia, ja läänien johdossa on kahdentoista pelaajan muodostava neuvosto. Sitä johtaa kreivi tai herttua. Kaksi kuukautta kerrallaan toimiva neuvosto päättää läänin laeista ja asioista. Pelissä on lukuisia läänejä. Kuningaskunnissa toimii myös muutama kirkko.

Pelin kehitystiimi Celsius online tekee parannuksia kaiken aikaa. Tässä jatkuvasti pelaajien taitojen mukaan kehittyvässä jännittävässä pelissä on tällä hetkellä neljä tasoa.

Airsoftin harrastamisen aloittaminen

Airsoftin aloittaminen ei tarvitse hintavia investointeja, vaikka lajin varustekokonaisuuksiin saa halutessaan uppoamaan suuriakin summia. Parhaiten alkuun pääsee ottamalla yhteyttä asuinalueensa Airsoft-yhdistykseen. Esimerkiksi pääkaupunkilaiset voivat aloittaa harrastuksensa Pks-airsoft -yhdistyksessä. Aiempaa kokemusta ei tarvita, mutta pelisääntöihin on hyvä perehtyä ennen pelipaikalle saapumista. Asiaa voi verrata kasinoiden, kuten Comeon, käyttöön – ennen pelien alkua tulee sävelten olla selvät. Kun säännöt ovat hallussa ja pelikalenterista löydetty sopiva päivä, on aika lähteä taistoon. Paikalle on saavuttava ajoissa brieffin kuulemiseksi ja joukkueiden rakentamiseksi.

Pelipäivä käynnistyy varustautumisella ja aseiden testauksella. Pelinvetäjä käynnistää pelin ”Peli käy” -huudolla, jonka jälkeen hihanauhoilla toisistaan erottuvat joukkueet lähtevät liikkeelle. Vaikka ensimmäiset pelit ovat usein hektisiä ja osumia voi tulla yllättävästäkin suunnasta, on kyseessä varmasti hauska päivä. Muista suojautua hyvin, sillä kuula-aseenkin luoti voi tehdä vahinkoa. Suojalasit ovat ehdoton varuste. Huomioi myös, ettei pelejä peruta sateen takia. Paras tapa hankkia kokemusta on pelaamalla. Seuraa, miten kokeneet airsoftaajat liikkuvat, treenaa aseenkäyttöä ja tähtäystä ja ennen kaikkea – katso hihanauhan väri ennen ampumista. Omia ei kannata eliminoida!