Pelejä netissä

Peleissä on useimmiten aiheena taistelu. Tämän takia on turha yöuntaan menettää, näin on aina ollut, jo lautapelien keksimisestä alkaen: osittain kyse on varmaan ihmisen kiinnostuksesta väkivaltaan, mutta osaksi saattaa olla että taistelu tai muu väkivalta on helppo aihe vääntää peliksi. Pelithän ovat kilpailuja, ja tappelu on myös sitä, siinä mielessä että kummassakin on voittajia ja häviäjiä jotka on helppo erottaa toisistaan, toisin kuin posliininmaalauksessa tai koiranulkoiluttamisessa, ja mitä nyt muita tuhansia harrastuksia onkaan.

Sota ja aseet ovat monien kaikkien aikojen suosituimmissa peleissä taustalla, nyt digiaikakautena. Aikoinaan esimerkiksi Helsingissä Kallion ja Punavuoren pikkupojat kokoontuivat joukkotappeluihin joissa aseena olivat heitetyt kivet, että sikäli netissä pelaaminen on varmasti turvallisempaa.

Listan viimeinen hauska pandapeli on yllättävän haastava, jossa kekseihin pakkomielteisesti suhtautuvaa rikollista pandaa on suojeltava leijonien jengiltä. Pelissä osuminen ei ole kovin vaikeaa, tasojen ratkaisuun tarvitaan enemmänkin harkintaa. Sniper Team ja Sniper Team 2 ovat tavanomaisempia tarkka-ampujapelejä, joissa pitää yksinkertaisesti löytää ja ampua kaikki viholliset ennen kuin suojeltavat sotilaat ja tarkka-ampujat itse ovat hengiltä. Mukana videopeleistä tutut räjähtävät tynnyrit!

Monissa hedelmäpeleissäkin on aiheena gangsterit tai muu ammuskelu, esimerkiksi lännensankarit reikärautoineen. Reel Steal lainaa Grand Theft Auto’n tunnelmaa ja Kings of Chicago’sta varmaan nimestä arvaa jo mistä on kysymys. Dead or Alive on teksti joka löytyy kaikkien lännenelokuvien palkkionmetsästäjille tarkoitetuista etsintäkuulutusilmoituksista, ja sepä onkin länkkärihenkisen slottipelin nimi. Pelejä voi pelata ilman rahaakin jos haluaa testata ensin vapiseeko asekäsi.

Ampumispelejä ei tietenkään tarvitse pelata vain tietokoneella vaan myös puhelimille ja tableteille voi ladata pelejä. Call of Duty on tietysti kaikille tuttu PC ja konsolipeli, mutta versio löytyy myös käteen mahtuvalle ruudulle. Call of Duty: Strike Team on älykäs sekoitus ampumista ja taktista strategiaa. Varsinaista moninpeliä ei ole, mutta yksinpeli on juoneltaan hyvä ja haastava. Peli ei ole ihan ilmainen. Dead Trigger 2 on hyvä ilmaispeli, jossa tapetaan zombeja – tietysti. Grafiikaltaan se ei häviä maksullisille peleille lainkaan. Haet sen puhelimeesi Play Storesta, jos sinulla on androidpuhelin.