Sotapelejä netissä

Monet suositut moninpelit netissä ovat sotapelejä: sota ilmeisesti kääntyy helposti peliksi. Monessa fantasiapelissä on myös vahvasti sodankäynti mukana, onhan se jo mukana suositun World of Warcraft-pelin nimessä.

Planetside 2 on First Person Shooter-tyyppinen sotapeli jota voi pelata ilmaiseksi, vaikka rahaa voi pelissä käyttää uusien aseiden ostamiseen esimerkiksi. Scifi-henkisessä pelissä pelaaja voi valita kolmen eri imperiumin välillä, jotka taistelevat planeetan herruudesta. Peli on intensiivinen ja näyttävä, vaikea uskoa että se on pelattavissa ilmaiseksi.

Taisteluihin osallistuu ei kymmenpäisiä vaan tuhatpäisiä joukkoja, ilma- ja maa-ajoneuvojen kulkiessa sotilaiden vanavedessä. Olipa taistelu pelloilla, ahtaissa kaupunkikeskuksissa tai valtavissa rakennuksissa, suunnittelu, tiimityö ja viestintä ovat pelissä keskeisiä. Pelissä on kymmenien neliökilometrien laajuiset kartat joilla vaeltaa, ja taistelut kestävät jopa viikkoja.

Toinen omaperäinen MMORPG peli on World of Tanks, joka sijoittuu Toisen Maailmansodan maisemiin. Kuten nimestä voi arvata, peli keskittyy sodankäyntiin tankeilla. Tankit on yritetty luoda mahdollisimman hyvin historiallisia esikuviaan noudattaen, ja niitä voi modata myöskin autenttisessa hengessä. Pelissä on kolme erilaista taisteluskenaariota, jossa joko valloitetaan tai puolustetaan tukikohtia 15 tankin joukkueissa. Karttoja on useita, mukana on myös Karjalan Kannas. Tarjolla on myös uusi Clan Wars nettipeli, jossa taistellaan globaalilla kartalla, ja jossa on valtakunnan rakentamiseen liittyviä piirteitä, vallattuilta alueilta voi kerätä tuloja ja niin poispäin: peli on Beta vaiheessa eli nyt voi olla hyvä tilaisuus liittyä, ennen kuin muut ehtivät.

Hieman kevyempään pelaamiseen suoraan selaimessa käyvät esimerkiksi tornipuolustuspelit kuten Desktop Tower Defense. Peleissä asetetaan pelialueelle kiinteitä torneja, kullakin on eri kykyjä, joiden tavoitteena on pysäyttää vihollisen eteneminen näytön yhdeltä puolelta toiselle. Kuulostaa helpolta, ja useimmat ovatkin lyhyitä hupipelejä, sillä muutaman ensimmäisen tason se on
Haaste on löytää keinoja pakottaa vihollinen erityisille poluille, tornin kantaman hyväksikäytön maksimoimiseksi, ja käyttämällä rajalliset resurssit rakentaa ja päivittää tornit oikein kaikkien vihollisten lyömiseksi. Peli on koukuttava ja helppo pelata, ei ole ihme siitä on olemassa miljoona kloonia, ilmaisista Flash-peleistä kaupalliseen tarjontaan, kuten Plants vs. Zombies tai Defense Grid: The Awakening.